Anna lahjaksi ihanan rentouttava hoitolaelämys

OSTA LAHJAKORTTI

Hakukenttä

Intialainen päähieronta

Tiesitkö, että meidän jokaisen niska, hartiat, kasvot ja pään alue keräävät huomattavan paljon stressiä, jännitystä ja kireyttä päivän aikana? Intialaisessa päähieronnassa käsitellään juuri nämä alueet erilaisia tekniikoita käyttäen, sen vaikutus ja tehokkuus ovat usealle yllättävän vaikuttava kokemus. Intialainen päähieronta on yhdistelmä hitaita ja hellävaraisia sivelyjä, mutta myös aktivoivia ja lämmittäviä liikkeitä.

 

Mitä on intialainen päähieronta   |   Hyödyt ja vaikutukset   |   Mitä hoidossa tapahtuu?   |   Mitä hoidon jälkeen tulee huomioida?   |    Milloin intialaista päähierontaa ei suositella tehtäväksi?

 

 

Kehossamme on marma-pisteitä yli 107 ja ne vaikuttavat elimistömme toimintoihin. Näitä pisteitä käsitellään intialaisessa päähieronnassa. Nykyaikainen intialainen päähieronta on yhdistelmä niska-hartiaseudun hierontaa ja vanhaa intialaisen lääketieteen menetelmää. Hoito on yksinkertainen ja rauhoittava hierontamuoto, jossa jokainen hierontaa tekevä luo oman käsialansa, säilyttäen samat hoidon tekniikat ja vaikutukset.

Intialainen päähieronta on tuhansia vuosia vanha intialaisen lääketieteen menetelmä. Alun perin hoitoa toteutettiin, koska uskottiin, että pään hierominen öljyä käyttäen pitää päänahan ja hiukset hyvävointisena ja upeana. Uskomus on hyvin paikkaansa pitävä edelleen, koska hieronnassa päänahan verenkierto vilkastuu ja sen myötä aineenvaihdunta ja ravinnonsaanti hiuksiin paranevat. Intiassa hieronta kuuluu arkielämään ja siellä on tyypillistä hieroa vauvasta vanhuksiin, koska sen uskotaan olevan parannusmenetelmä sairauksiin ja niiden oireisiin.

 

SINÄ HYÖDYT INTIALAISESTA PÄÄHIERONNASTA ERITYISESTI SILLOIN, JOS SINULLA ON

 • stressiä
 • päänsärkyä tai migreeniä
 • unettomuutta tai väsymystä
 • lihaskireyttä hartioiden ja kaulan alueella
 • kroonista poskiontelotulehdusta tai kroonista nuhaa
 • hiusten ohenemista
 • tai kaipaat kokonaisvaltaista hemmottelua ja rentoutusta

 

  

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA JA SEN MONET VAIKUTUKSET

Intialainen päähieronta on yksi suosituimmista palveluistamme. Se on monipuolisesti rentouttava hemmotteluhoito, joka vaikuttaa positiivisesti sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin, mutta myös hiusten ja päänahan hyvinvointiin. Vaikutus perustuu siihen, että hierottaessa aluetta, jossa kannamme stressiä ja jännityksiä, verenkierto vilkastuu. Tämän vuoksi hapen ja ravintoaineiden kulku paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Lisäksi kosketus vaikuttaa mieleemme positiivisesti, se aktivoi elimistömme hyvän olon hormoneita (serotoniini, dopamiini, oksitosiini ja endorfiini), laskee verenpainetta ja madaltaa kortisolin määrää (mm. stressi nostaa kortisoliarvoa). Intialainen päähieronta on suosittu myös siksi, koska sitä on saatavilla laajasti kauneushoitoloiden, mutta myös hierontayrityksissä.

 

INTIALAISEN PÄÄHIERONNAN VAIKUTUKSIA OVAT ESIMERKIKSI

 • stressin väheneminen
 • lihaskireyksien helpottuminen
 • keskittymiskyvyn paraneminen ja ajatusten selkiytyminen
 • unen laadun paraneminen ja nukahtamisen helpottuminen
 • päänsärky- ja migreenioireiden lievittyminen ja niiden kestojen lyheneminen
 • aineenvaihdunnan vilkastuminen
 • mielihyvähormonien aktivoituminen ja hyvän mielen lisääntyminen

Tehostamalla intialaisen päähieronnan vaikuttavuutta ja oireidesi lievittymistä, hieronta voidaan tehdä sarjahoitona. Aluksi intialaista päähierontaa voidaan tehdä muutaman kerran viikossa ja oireiden lieventyessä hoitokertoja vähennetään ja näin toteutetaan ns. ylläpitohoitoa.

 

MITÄ HOIDOSSA TAPAHTUU?

Hoitoa varten voit halutessasi ottaa päällimmäisen paitasi pois. Hoidossa istut pehmeässä nojatuolissa ja kuuntelet hoitolan rentouttavaa musiikkia. Intialaisessa päähieronnassa pää, hartiat, käsivarret ja rintakehä käsitellään erilaisin hieronnan ottein. Lisäksi käsitellään myös korvat. Hoidossa ei käytetä öljyjä tai voiteita. Hoito kestää 40 minuuttia, jonka jälkeen pääset vielä rentoutumaan Neurosonic Pro -tuolissa 20 minuutin ajan. Täältä (laita hyperlinkki) voit lukea lisää Neurosonic-tuolistamme ja sen vaikutuksista kehoosi.

 

INTIALAISEN PÄÄHIERONNAN JÄLKEEN

Kohtele itseäsi lempeästi hoidon jälkeen, käy rauhallisella kävelyllä raittiissa ulkoilmassa, syö terveellisesti ja tee rentouttavia asioita. Kuona-aineiden poistumisen vuoksi sinulle voi ilmetä päänsärkyä, huimausta tai heikotusta. Oireiden helpottamiseksi tulee juoda riittävästi vettä (noin 2dl/1h). Samana päivänä ei suositella raskasta liikuntaa tai rasitusta, saunaa eikä alkoholia. Intialaisesta päähieronnasta voi tulla sinulle raukea ja rentoutunut olo useammaksi päiväksi. Myös yöunesi saattavat olla normaalia makoisammat heti seuraavana yönä.

 

 

  

KENELLE INTIALAINEN PÄÄHIERONTA EI SOVI?

Intialainen päähieronta ei sovi sinulle, jos sairastat tarttuvaa ihosairautta, syöpää tai muuta vakavaa sairautta, epilepsiaa tai jos sinulla on aivoverenkierron häiriö, päänalueen vamma tai muu päänalueen sairaus, kuumetta tai jos sinulta on klassinen hieronta kielletty. Raskauden aikana intialaista päähierontaa tehdään vain harkiten ja asiakkaan omalla vastuulla. Mikäli et tiedä, soveltuuko päähieronta sinulle, varmistathan asian lääkäriltäsi.

  

Oletko ajatellut, miten ihanaa olisi saada intialainen päähieronta rentouttavan kasvohoidon tai virkistävän jalkahoidon jälkeen? Tällaisella yhdistelmällä saat itsellesi pitkäksi aikaa hemmotellun ja virkeän kehon sekä mielen. Varaa aikasi jo tänään!

Oletko jo kokeillut intialaista päähierontaa? Kerro kommenteissa rentouttavat kokemuksesi!

Nähdään hoitolassa!

- Emilia M. -

Kommentoi

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.