Anna lahjaksi ihanan rentouttava hoitolaelämys

Osta lahjakortti

Hakukenttä

Shadow Brows -pigmentointi

Shadow pigmentointi on uudenlainen, trendikäs tekniikka toteuttaa kulmien kestopigmentointi. Shadow pigmentoinnin avulla saadaan aikaan kevyet, hyvin puuterimaiset  ja luonnolliset kulmat pitkäkestoisesti. Hyvin toteutetulla pigmentoinnilla kulmat eivät hyppää silmille edes meikittömiltä kasvoilta, vaan mukautuvat kasvojenpiirteisiin antaen ryhdikkään ilmeen tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Mitä kulmien kestopigmentoinnilla yleensä tarkoitetaan?

Mitä kulmien kestopigmentoinnilla yleensä tarkoitetaan? |   Shadow Brows -tekniikka | Kestopigmentointikäsittelyn kulku   |   Värin valinta   |   Shadow -pigmentoinnin kestävyys   |   Mitä pitää huomioida ennen kulmien kestopigmentointia?   |   Milloin kulmien kestopigmentointia ei suositella?

 

 

 

Mitä kulmien kestopigmentoinnilla yleensä tarkoitetaan?

Kulmien pigmentointi on kulmakarvojen pitkäkestoista korostamista turvallisilla, ihon alle vietävillä pigmenteillä. Pigmentoinnit tehdään aina käsittelyyn tarkoitetulla pigmentointikoneella, joka steriilin neulan avulla vie ihoon pigmentointiin tarkoitettua väripigmenttiä. Pigmentoinnin voi suorittaa vain kouluttautunut ammattilainen, eikä sitä tehdä alle 18-vuotiaille.

Kestopigmentoinnissa ihoon tehdään hyvin pieniä reikiä koneellisella neulalla, joka samalla työntää syvälle epidermiksen kerroksiin kestävää väriä. Neulalla ei ole tarkoitus mennä dermikseen, eli verinahkaan asti, joten verenvuodon riski käsittelyssä on pieni.

Neulan ja pigmentin avulla iho niin sanotusti väritetään tekniikasta riippuen joko tasaisesti koko kulmien alueelta, koko kulmien alueelta häivytetysti tai vain osittain kulmien alueelta korostaen tiettyä kohtaa. Kulmien tasainen täyttö on kaikista vanhin tekniikka, jolla kulmat pysyvät huoliteltuina 3 vuodesta jopa 10 vuoteen. Tämä tyyli ei tosin ole kovin suosittu enää nykypäivän luonnollisuus trendin kasvaessa. Siksi esiin on noussut uudenlainen, Shadow Brows -tekniikka, jonka avulla kulmiin saadaan pehmeästi kestävää väriä, tekemättä kulmista silmiinpistäviä. 

 

Shadow Brows

Shadow pigmentoinnilla ihoa ei ”väritetä” koko kulmien alueelta tasaisesti, vaan tarkoituksena on luoda puuterimaisen kevyt korostus kulmien alueelle korostaen kulman alareunaa ja/tai kulman loppuosaa.

Tavoitteena on luoda luonnollisen näköinen korostus kasvoille. Kulmat saadaan erottumaan ja korostamaan kasvojenpiirteitä. Pigmentoiduilla kulmilla voidaan helpottaa päivittäisiä meikkausrutiineja ja ryhdistää kasvojen ilmettä.

Kulmien muotoilu toteutetaan aina asiakkaan toiveita kunnioittaen ja kasvojenluustoa mukaillen. Kaikista luonnollisin lopputulos saadaan aikaan, kun käsittely tehdään alueelle, jossa myös kulmakarvat kasvavat. Epäsymmetrian korjauksia ja lieviä muodonmuutoksia on lisäksi mahdollista tehdä.

 

 

 

 Shadow kestopigmentointi käsittelyn kulku

Shadow kestopigmentointi käsittelyyn kuuluu aina esitietojen kartoitus, kulmien suunnittelu/muotoilu, itse shadow pigmentointi ja kotihoito-ohjeet.

Esitiedoissa kartoitetaan mahdolliset vasta-aiheet pigmentoinnille ja mahdolliset huomioon otettavat asiat. Muutamien sairauksien ja lääkityksien kanssa vaaditaan lääkärin konsultointia shadow kestopigmentoinnin sopivuudesta.

Muut shadow pigmentoinnissa huomioon otettavat asiat liittyvät yleensä veren vuodon riskiin, kudosnesteen vuotoon ja pigmentin pysyvyyteen. Tiedot pyritään kartoittamaan asiakasturvallisuuden takaamiseksi ja parhaimman pysyvyyden saavuttamiseksi.

Esitietojen kartoituksen jälkeen asiakas valmistellaan käsittelyyn. Kulmien alue desinfioidaan ja asiakkaan hiukset ja vaatteet suojataan.

Kulmat mitataan ja muotoillaan symmetriseksi asiakkaan kasvonpiirteiden ja luuston mukaan. Paksuuteen ja yksityiskohtiin vaikuttaa myös asiakkaan toiveet. Tässä vaiheessa on hyvin tärkeää tuoda omat toivomukset ja mielipiteet esille, jotta lopputuloksesta saadaan toivotun mukainen. 

 

 

Mittauksien ja toiveiden mukaan ihoon piirretään kulmien ääriviivat ja asiakkaan hyväksyttyä suunnitellun muodon, aloitetaan itse shadow pigmentointi.

Shadow Brows -tekniikalla kulmiin ei tehdä selkeästi näkyviin kulmien ääriviivoja, jotta kulmista saadaan luonnollisen ja pehmeän näköiset. Suunnitellut kulmat työstetään värittämällä ihoa, häivyttäen väriä kulmien alareunasta ja loppuosasta kulmien alkua ja yläreunaa kohden.

Eri iho-tyyppien välillä värin tarttuvuudessa voi olla suuriakin eroja, joillekin väri tarttuu nopeasti ja toisille voi vaatia pidempää työstämistä. Laiton aikana asiakkaalla voi tuntua epämiellyttävää tunnetta. Puuduteainetta käsittelyssä on mahdollista käyttää, mutta ilman puudutetta väri tarttuu nopeammin ja todennäköisesti myös kestää ihossa paremmin.

Lopuksi iholle levitetään suojavoide ja asiakkaalle annetaan paranemisprosessia varten kotihoito-ohjeet, joita asiakkaan on sitouduttava noudattamaan parhaimman lopputuloksen takaamiseksi.

Shadow kestopigmentoinnit vaativat aina toisen vahvistuskäsittelyn, joka suositellaan tehtäväksi 5-12 kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

 

 

Shadow -pigmentoinnin värin valinta

Shadow -tekniikalla voidaan toteuttaa niin luonnollista ja vaaleaa, kuin tummempaa ja näyttävämpääkin lopputulosta.

AaKoo:lla shadow pigmentoinnissa käytetään tutkittuja ja turvallisia LaBina:n pigmenttejä. LaBina -pigmentit ovat 100% luonnollisia, eivätkä ne sisällä metalleja. Pigmenttien metallittomuus varmistaa, että kulman sävy pysyy kauniina, eikä värisävy lähde taittumaan ei-toivottuihin sinisen tai punaisen sävyyn.

Käytettävä värisävy valitaan asiakkaan toiveiden mukaan. Usein paras ja luonnollisin sävy kulmille saadaan sekoittamalla muutamaa eri sävyä.

Ihon parannuttua shadow pigmentoinnin jälkeen, kulmien värisävy muuttuu hieman ihon oman värisävyn mukaan. Ihoon viedyn pigmentin päälle luonnollisesti kertyvä ihosolukko määrittää sen, taipuuko värisävy lämpimämpään vai kylmempään sävyyn. Tämä nähdään asiakkaan tullessa vahvistus kerralle, jolloin on mahdollista taittaa valittua sävyä eri suuntaan.

 

Shadow -pigmentoinnin kestävyys

Shadow pigmentointi kestää iholla vaihtelevasti noin vuodesta kolmeen vuoteen. Shadow -tekniikalla tehdyt pigmentoinnit häipyvät pikku hiljaa ihosta tasaisesti ilman, että ihossa näkyy voimakkaita epätasaisuuksia.

Kuivalla ja vanhemmalla iholla shadow pigmentointi pysyy yleensä kauemmin, kuin rasvaisemmalla tai nuorella iholla. Nuorilla iho uusiutuu nopeasti ja siksi nuorille suositellaan kulmien vahvistusta 1-2 vuoden välein.

Pysyvyyden takaamiseksi shadow pigmentoidut kulmat tulee käsitellä aina vähintään kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran jälkeen väri tulee haalistumaan yleensä noin 50-80% paranemisprosessin aikana. Vahvistuskäsittely olisi hyvä suorittaa kulmien parannuttua, noin 5-12 viikon kuluttua.

Vahvistuksen jälkeen väri haalenee, mutta jää tummemmaksi ja kestävämmäksi kuin ensimmäisellä kerralla. Vasta ensimmäisen vahvistuskerran jälkeen on nähtävissä kulmien lopullinen sävy, väri ja muoto. Mikäli toiveissa on hyvin tummaa väriä tai selkeämpää linjaa, vaaditaan vielä kolmas käsittelykerta.

 

 

 

Mitä pitää huomioida ennen kulmien shadow kestopigmentointia?

Tutustu etukäteen valitsemaasi pigmentointikäsittelyyn ja mieti valmiiksi toiveita kulmiesi suhteen. Tutustu ennakkoon kontraindikaatioihin ja tarvittaessa varmista lääkäriltä mahdollisuutesi ottaa pigmentoinnit huomioiden perussairaudet ja lääkkeet. 

Valmistaudu siihen, että kulmien alue punoittaa hieman käsittelyn jälkeen. Shadow pigmentointia ei kannata ottaa juuri ennen tärkeitä tapaamisia/menoja/juhlia. Käsittelyn jälkeen noin viikon ajan kulmat ovat tummemmat, ne voivat punoittaa ja kerryttää kevyen ruven. Erilaiset ihotyypit reagoivat eritavalla käsittelyyn, mutta yleensä viimeistään ensimmäisen viikon jälkeen tärkein paranemisvaihe on ohi.

Kotihoito-ohjeiden noudattamisen tulee jatkua vähintään kahden viikon ajan.

Lisäksi:

 • Tule käsittelyyn ilman meikkiä.
 • Älä käytä aspiriinia tai ibuprofeiinia 24 tuntia ennen käsittelyä.
 • Älä juo kofeiinipitoisia juomia 24h ennen käsittelyä.
 • Älä poista karvoja kulmien alueelta sokerilla, vahalla tai langalla juuri ennen käsittelyä.
 • Älä värjää kulmia kestovärillä juuri ennen käsittelyä.
 • Lopeta omega-3 rasvahappo valmisteiden käyttö 2 viikkoa ennen käsittelyä.

 

 

 

Milloin kulmien shadow kestopigmentointia ei suositella?

Ehdottomat esteet shadow pigmentoinnille ovat:

 • Raskaus tai alle 3kk synnytyksestä
 • Imetys tai alle 2kk imetyksen lopettamisesta
 • Viruksen tai bakteerin aiheuttama infektio, (esim. hepatiitti, HIV)
 • Kuume, flunssan oireet
 • Roaccutan -lääkekuuri (tai vastaava isotretinoiini kuuri) tai alle 6kk kuurin loppumisesta
 • Keloidi -taipumus
 • Väriaineallergiat
 • Verenvuototauti / verenohennuslääkitys
 • Mustelma, turvotus, tulehdus, haavaumat, näppylät tai nestettä sisältävät paiseet käsiteltävällä alueella
 • Alle 18v

Joissakin sairaus- tai lääkitystapauksissa shadow pigmentointi on mahdollista toteuttaa omalääkärin konsultoinnin kautta:

 • Diabetes
 • Sydän- ja verisuonisairaudet
 • Syöpä tai alle 18kk viimeisestä sädehoidosta
 • Maksa- tai munuaissairaudet
 • Kesken lääkekuurin tai lääkehoidon

Shadow pigmentin pysyvyyteen heikentävästi voi vaikuttaa:

 • Penicilliini
 • Omega-3 rasvahappojen käyttö ennen shadow pigmentointia heikentää värin pysyvyyttä ihossa sekä voi mahdollisesti muuttaa värisävyä ei-toivotunlaiseksi.
 • Kofeiini ja alkoholi vilkastuttaa verenkiertoa, mikä voi lisätä kulmien vuotamista käsittelyn aikana. Mitä enemmän kulmat vuotaa, sitä heikommin pigmentti jää ihoon.
 • Aspiriini ja ibuprofeiini estää veren hyytymistä, mikä voi lisätä kulmien vuotamista käsittelyn aikana.
 • Rasvainen ja suurihuokoinen iho

Kommentoi

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.