Anna lahjaksi ihanan rentouttava hoitolaelämys

OSTA LAHJAKORTTI

Hakukenttä

Aurinkosuojatuotteet

 

Aurinkosuojatuotteet ovat taas ajankohtaisia. Tässä blogitekstissä käymme läpi yleisesti tietoa auringon vaikutuksesta ihoon sekä tutustumme aurinkosuojatuotteiden ominaisuuksiin.

Meiltä AaKoosta löytyy erityyppisiä aurinkosuojavoiteita ja aurinkosuojapuuteri. Näissä kaikissa on eroja, joita käymme läpi tässä blogikirjoituksessa. Ei unohdeta myöskään tärkeitä after-sun tuotteita!

 Tutustutaan myös ihon pigmenttimuutoksiin ja niiden hoitoon.

 

 

 

Tiesitkö mitä eroa on fysikaalisella ja kemiallisella aurinkosuojalla?

 

Fysikaalinen aurinkosuoja

toiselta nimeltään mineraaliaurinkovoide muodostaa ihon pinnalle kalvon joka heijastaa uv-säteet poispäin

 

 • suojaa heti levittämisen jälkeen
 • Turvallinen vaihtoehto lapsille, väritön iS Clinical Eclipse spf50+

 

 iS Clinical Eclipse SPF50+

 • laajakirjoinen fysikaalinen aurinkosuojavoide joka toimii sävyttävänä päivävoiteena kasvoille
 • Kaksi sävyä, väritön ja beige. Tällä hetkellä AaKoossa saatavilla vain sävy beige. Beige on ihanteellinen kasvoille käytettynä. Tuote jättää mattapintaisen viimeistelyn ja kosteuttaa ihoa. Ohut ja nopeasti imeytyvä koostumus. Väritön sopii lapsille käytettäväksi.

 

 

 

iS Clinicalextreme SPF40

 

 • Täyteläinen, laajakirjoinen fysikaalinen aurinkosuojavoide joka toimii myös sävyttävänä päivävoiteena kasvoille
 • Sävyssä beige ja bronze

Kemiallinen aurinkosuoja

puolestaan sisältää ainesosia jotka imevät uv-säteet itseensä ja muuttavat ne turvalliseksi lämmöksi.

 

 • tarvitsee aikaa imeytyä 30 minuuttia ennen aurinkoon menoa
 • usein hylkii paremmin vettä ja hikeä

 

 IS Clinical extreme SPF30

 • Täyteläinen, laajakirjoinen kemiallinen/fysikaalinen aurinkosuojavoide joka toimii myös päivävoiteena kasvoille
 • Sävyssä väritön

 

 

 

 

Esittelyssä uusin aurinkosuojatuotteemme iS Clinicalilta,

Perfect Tint Powder spf40

 

 

Kyseessä on puuterimainen aurinkosuojatuote joka sisältää suojakertoimen spf40. Tuote on erittäin helppo levittää iholle pyörivin liikkein tuotteessa mukana olevan sivellinpään avulla. Maksimaalisen suojan aikaansaamiseksi suosittelemme Extreme/Eclipse aurinkosuojavoidetta tämän tuotteen alle. Perfect Tint tuotteella suojan lisääminen päivän mittaan on helppoa.

 

Tuote

 • Häivyttää ihohuokosia ja hillitsee ihon rasvoittuvuutta
 • Kosteuttaa ihoa ainutlaatuisella koostumuksellaan, jopa puuterimaisessa muodossa
 • Antaa suojaa ympäristö/ilmansaasteita vastaan
 • Sopii kasvojen, kaulan, dekolteen, korvanlehtien ja päänahan suojaukseen
 • On hajusteeton ja parabeeniton
 • Sisältää fysikaalisen aurinkosuojan
 • AaKoosta löytyvät tuotteen kolme sävyä: Ivory, Cream ja Beige

 

 

Kuvassa oikealla kevyt kerros iS Clinical Perfect Tint Powder tuotetta sävyssä Cream, joka on kolmesta sävystä keskimmäinen.

Kosmetologin mielipide tuotteen käytöstä: 

Perfect Tint Powder tuotetta oli helppo käyttää, annostelu oli helppoa tuotteen pohjassa olevan säädön ansiosta. Pystyy säätämään minkä verran tuotetta kasvoille laitetaan halutun lopputuloksen mukaan. Tuote myös teki minkä lupasi, hillitsi rasvoittuvuutta, tasoitti ihon sävyä ja ei kuivattanut ihon pintaa lainkaan vaikka pintakuiva iho onkin allekirjoittaneella. Tuote toi myös valoa kasvoille! Menee omalle hankintalistalle.

 

Mitä suojakerroin kertoo?

 Esimerkiksi SPF30 kertoo, että auringossa voi oleskella 30 kertaa pidempään kuin ilman suojaa ennen kuin iho palaisi. Aurinkosuojavoidetta lisäämällä iholle saadaan aikaa taas jatkettua 

 

Miksi after sun tuotteet tärkeitä?

 After-Sun tuotteet viilentävät ja rauhoittavat auringosta stressaantunutta ihoa. Vaikka iho ei palaisikaan, iho kaipaa kosteutusta ja suojaa auringossa oleskelun jälkeen. Kasvoille erinomaisesti viilentämään ja rauhoittamaan sopiiiS Clinical  Hydra-Cool serum ja/taiiS Clinical Hydra Intensive Cooling Masque. Hydra-cool serum sopii päivittäiseen käyttöön kosteusvoiteen alle ja Hydra-Cooling masque noin kerran viikossa tai tarvittaessa.

 

  

 

Mitäkö eroa on UVA ja UVB säteillä? 

 • UVA on ihoa ennenaikaisesti vanhentava, voi aiheuttaa iholle pigmenttimuutoksia, rypistymistä, juonteita, karheutta ja kuivuutta -> valovauroituminen. UVA säteille altistumme myös sisällä ja autossa ikkunoiden kautta.

 

 • UVB on ihoa polttavampi ja voi merkittävästi nostaa ihosyövän riskiä. Nykyaikainen ikkunalasi yleensä pysäyttää UVB säteet.

 

Mitä on UV säteily?

UV-säteily eli ultravioletti säteily on sähkömagneettista säteilyä joka sisältää näkymättömiä infrapuna-eli lämpösäteitä. UV säteily vaikuttaa ihon väriainetta muodostaviin soluihin, melanosyytteihin. Iho ruskettuu altistuessaan UV säteilylle. UV A ruskettaa jo olemassa olevaa pigmenttiä ja UV B saa aikaa pintasolukon lisääntymistä eli ihon paksunemista ja uuden pigmentin muodostumista iholla

 

Estääkö suojakerroin todella ruskettumisen?

 Ei, suojakerroin ei estä ruskettumista. Fysikaalinen suojakerroin saattaa hieman hidastaa ruskettumista mutta ei estä sitä. Ruskettumisen hidastuminen ei haittaa, sillä tärkeintähän on kuitenkin suojata iho.

 

MIKÄÄN SUOJAKERROIN EI ANNA 100% SUOJAA, AURINGOSSA KANNATTAA SIIS OLESKELLA MALTILLISIA MÄÄRIÄ KERRALLAAN JA MUISTAA LISÄTÄ AURINKOSUOJAA SÄÄNNÖLLISIN VÄLIAJOIN TAI AINA KUN UIT TAI HIKOILET RUNSAASTI.

 

 Pigmentaatio

Pigmentaatio syntyy kun melaniinin tuotanto lisääntyy auringon valosta johtuen mutta myös hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa hyperpigmentaatioita, esimerkiksi ylähuuleen.

  

 • Maksaläiskä eli melasma muodostuu usein poskipäiden ja otsan alueelle. Auringonvalo yleensä tummentaa maksaläiskiä. Hormonaaliset muutokset, kuten raskaus tai hormonaalinen ehkäisy voivat myös altistaa maksaläiskien syntymiselle. Väri vaihtelee vaalean ruskeasta tumman ruskeaan ja muodostaa usein yhtenäisen linjan poskien yläpuolelta tai päältä. Maksaläiskiä voidaan ehkäistä käyttämällä aurinkosuojavoidetta, tutummalta nimeltään aurinkorasvaa. 

 

 • Iän mukanaan tuomat pigmenttimuutokset johtuvat yleensä voimakkaasta tai pitkäkestoisesta auringon valolle altistumisesta. Yleensä ilmestyvät vuosien kuluttua ensimmäisestä altistuksesta ja ensin aurinkoalttiille alueelle kuten, kasvot, sääret ja käsivarret. Näitä myös voidaan ehkäistä aloittamalla aurinkosuojavoiteen säännöllinen käyttö jo nuorena.

 

 • Pisamateli teerenpilkut tummuvat auringossa ja häviävät yleensä talvella. Pisamat eivät ole luomia vaan johtuvat paikallisesta melaniinipigmentin liikatuotannosta.

 

 • Cafe au lait eli maitokahviläiskät ovat tarkkarajaisia ja soikeita ihon pigmenttimuutoksia. Maitokahviläiskä voi syntyä iholle uv-säteilyn vaikutuksesta mutta jos maitokahviläiskiä on useampia kuin 5 voi se olla merkki neurofibromatoosista.

 

 • Tulehduksellinen pigmentaatio eli post-inflammatory hyperpigmentation eli PIH. Syntyy esimerkiksi finnin tai haavan paranemisen jälkeen. Se on ihon luontainen reaktio joka syntyy tulehtuneen alueen parantuessa. Kun tulehdus on hälventynyt ja ja vaurio alkaa parantua, tuottaa iho yleensä tähän kohtaan paljon melaniinia joka muuttaa vauriokohtaa tummemmaksi. Tätä voi ehkäistä käyttämällä aurinkosuojavoidetta säännöllisesti päivittäin.

 

 • Vitiligoeli valkopälvi on autoimmuunisairaus jossa valkosolut tuhoavat melanosyyttisoluja. Tämän seurauksena melaniinia ei pääse syntymään ja iholle muodostuu vaaleita, helposti auringossa palavia läiskiä.

 

Tiesitkö että ihon värin tuottaa melaniini?

Melaniinin tehtävä on suojata kehoamme mutta ihossamme melaniini imee itseensä ultraviolettivaloa eli auringonvalon näkymätöntä osaa, joka aiheuttaa auringonpolttamia ja voi vaikuttaa ihosyövän kehittymiseen.

 

Pigmenttimuutosten hoito hoitolassa ja kotona

 

Pigmenttimuutosten vaalennukseen sopii hoitolassa tehtävätLPG-endermologie ja mikroneulaushoidot, sekä hyfrafacial radiance ja iS Clinical Prodigy Peel hoidot.Sarjahoito on tehokkain näissä kaikissa. Kosmetologi arvioi paikan päällä kanssasi tarpeen ja tekee sopivimman sarjahoitovalinnan.

 

Vielä lopuksi

Jos tiedät että ihosi on altis pigmentoitumiselle, suosittelemme SPF50 suojakertoimen aloittamista jo heti tammikuun alussa kun aurinko alkaa paistamaan. Auringonvalon heijastuminen valkoisesta hangesta voi olla jopa voimakkkaampi hetkellisesti kuin keskikesällä. Aurinkosuojan käyttöä tulisi jatkaa päivittäin syys-lokakuulle saakka. Erittäin kätevää on yhdistää aurinkosuojatuote ja päivävoide jotta et tarvitse montaa tuotetta aamulla. Tälläisiä tuotteita löydät ylempää blogista.

 

Jos iho palaa, ihosyövän riski nousee huomattavasti. Aurinkosuojatuote suositellaan levitettäväksi iholle noin 30 minuuttia ennen aurinkoon menemistä. Poikkeuksena fysikaalinen aurinkosuoja, joka suojaa lähes välittömästi iholle levittämisen jälkeen. Muistathan myös lisätä aurinkosuojaa pitkin päivä, etenkin jos uit tai hikoilet. Aurinkosuojatuotetta saa olla reilu kerros, liian ohut kerros ei suojaa tarpeeksi.iS Clinicalin uusi Perfect Tint Powder spf40puuterimainen aurinkotuote on erittäin hyvä aurinkosuojan lisäämiseen päivän aikana. Tuote sisältää kevyen ihon sävyä tasoittavan värin ja levittyy helposti tuotteen sisältämällä sivellinpäällä pyöritellen kasvoille.

 

 

Kommentoi

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.