Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo on ainakin nimeltään meille kaikille entuudestaan tuttu ainesosa niin ihmiskehossa, kosmetiikassa, esteettisessä kauneudenhoidossa, ravintolisissä kuin lääketieteessäkin. Mutta mitä hyaluronihappo todellisuudessa on? Miten se toimii ja millä tavalla se on hyödyksi meille?

HYALURONIHAPPO ON LUONNOLLINEN AINESOSA, JOTA LÖYTYY JOKAISEN MEIDÄN KEHOSTA JO LUONNOSTAAN. LISÄKSI SITÄ ON KÄYTETTY YLI 80 VUODEN AJAN NIIN ULKOISESTI KUIN SISÄISESTIKIN ERI OSA-ALUEILLA IHMISKEHON HOIDOSSA. SITÄ ON TUTKITTU MONIN ERI TAVOIN HYVIN LAAJA-ALAISESTI JA PERUSTEELLISESTI. TUTKIMUSTIETOA ON SIIS SAATAVILLA PALJON, MIKÄ ON ERITTÄIN HYVÄ ASIA MEILLE TIEDONJANOISILLE KULUTTAJILLE

TÄSSÄ TEKSTISSÄ KÄYN LÄPI HYALURONIHAPPOA PÄÄSÄÄNTÖISESTI KOSMETIIKAN NÄKÖKULMASTA. YRITÄN TIIVISTÄÄ MAHDOLLISIMMAN PALJON FAKTATIETOA HYALURONIHAPOSTA JA VASTATA SITEN KOSMETIIKASSA KÄYTETTÄVÄÄN HYALURONIHAPPOON LIITTYVIIN KYSYMYKSIIN.

HYALURONIHAPON ESIINTYMINEN IHMISKEHOSSA

Hyaluronihappo (toiselta nimeltään hyaluronaani) on solujen pinnalla valmistuva ja soluväleissä esiintyvä pitkäketjuinen sokerimolekyyli. Tämä soluväliaineen suurin molekyyli koostuu toisiinsa liittyneistä D-glukoronihapon sekä N-asetyyliglukosamiinin muodostamista disakkarideista.

Hyaluronihappoa esiintyy lähes kaikissa ihmiskehon kudoksissa ja sillä on tärkeä rooli kudosten toiminnassa. Hyaluronihapon tärkeimmät tehtävät kehossa ovat ihon kimmoisuuden säätely, solujen migraatio, haavojen ja tulehduksien paranemisen edesauttaminen, nivelten voitelu sekä verisuonien vahvistaminen. Yleensä noin 50% kehon luonnollisesta hyaluronihaposta esiintyy ihossa. Myös silmän lasiainen, rustot, nivelnesteet ja napanuora sisältävät huomattavan määrän hyaluronihappoa. Yhteensä sitä on ihmiskehossa noin 15 grammaa. Se on nopeasti puoliintuva ja

uusiutuva molekyyli, sillä ihmiskehon kokonais hyaluronimäärästäkin noin kolmannes kehittyy uudelleen joka päivä.

Ihossa hyaluronihappo muodostuu verinahkan eli dermiksen solujen sisäpinnalla HAS 1-3 - entsyymien avulla. Entsyymien avulla D-glukoronihapon ja N-asetyyliglukosamiinin muodostamat hiilihydraatit liittyvät toisiinsa glykosidisidoksin, muodostaen pitkäketjuisen hyaluronihappomolekyylin. Ihon ikääntymisen myötä sekä sen valmistuminen ja määrä kudoksessa vähenee, että sen rakenne ja laatu heikentyy. Hyvin toimiva hyaluronihappo pystyy sähköisen negatiivisen varauksensa ansiosta sitomaan itseensä Na+ ionien välityksellä jopa 100 kertaa oman painonsa verran vettä. Sitoessaan vettä itseensä se muodostaa läpinäkyvän paksun geelimäisen rakenteen.

Geelimäisen rakenteen avulla hyaluronihappo lisää tilaa solujen välissä, mikä helpottaa sekä solujen jakaantumista, että liikkumista. Sen lisäksi, että se täyttää kudoksessa tilaa ja antaa kudokselle rakennetta, se myös toimii viestinvälittäjänä solujen välillä. Hyaluronihappoa tarvitaan etenkin erityisen nopeasti kasvavissa, uusiutuvissa ja paranevissa kudoksissa, kuten juurikin ihossa. Esimerkiksi ihohaavojen paranemisessa hyaluronihappo on merkittävässä asemassa.

Koska iän myötä hyaluronihapon luonnollinen kehittyminen ja sen laatu kudoksessa heikentyy, myös ihokudoksen rakenne ikääntyessä muuttuu. Hyaluronihapon vähentymisen johdosta kudos menettää täyteläisyyttään ja iho niin sanotusti ”löysistyy”. Hyaluronihapon vähennyttyä oleellisesti myös ihon kosteudensitomiskyky alenee ja iho menettää kosteuttaan. Tästä syystä iho voi alkaa tuntua aikaisempaa kuivemmalta. Ihon täyteläisyyden ja hyvän kosteuspitoisuuden ylläpitämiseksi hyaluronihappoa pidetään tärkeänä raaka-aineena saada ihoon myös ulkoisesti, eli muun muassa kosmetiikan kautta.

Hyaluronihapon vähentymisen lisäksi ihon ikääntymiseen toki olennaisesti vaikuttaa myös muiden ihon tukirakenteiden, kuten kollageeni- ja elastiinisäikeiden väheneminen ja muuttuminen, solujen uusiutumisen hidastuminen sekä verenkierron heikkeneminen.

HYALURONIHAPON VALMISTUS

Hyaluronihappoa käytetään sen useiden hyötyjen takia raaka-aineena monissa eri tarkoituksissa, niin lääketieteessä, kosmetiikassa, esteettisessä kauneudenhoidossa kuin ravintolisissäkin. Hyaluronihappoa on mahdollista valmistaa synteettisesti laboratoriossa alusta loppuun sekä lisäksi eläinperäisten tai kasviperäisten raaka-aineiden avulla. Miten tahansa hyaluronihappo on valmistettukin, sen molekyylirakenne ja ominaisuudet ovat aina samanlaiset.

Lääketieteessä ja täyteainehoidoissa käytetään yleensä laboratoriossa valmistettua synteettistä hyaluronihappoa. Synteettisessä valmistus tavassa hyaluronihappoa saadaan fermentoimalla tai eristämällä sitä bakteereista. Lääketieteessä ja kaikessa ihon alle laitettavassa aineessa aineen puhtaustasolla on erittäin suuri merkitys käytetyn aineen valmistusmuotoon. Synteettisesti laboratoriossa valmistetun hyaluronihapon puhtaustasosta pystytään huolehtimaan koko valmistusprosessin ajan niin, että se vastaa tiettyjä puhtaustasolle annettuja laatuvaatimuksia. Synteettisesti valmistettua hyaluronihappoa voidaan käyttää ja käytetäänkin usein myös synteettisessä kosmetiikassa.

Hyaluronihappoa voidaan valmistaa myös luonnosta saatavien aineiden avulla. Alun perin hyaluronihappo löydettiin ensimmäisen kerran nautaeläinten silmistä ja ensimmäisten 10 vuoden ajan hyaluronihappoa tuotettiinkin vain eläinten sisäelimistä eristämällä. Nykypäivänä eläinperäistä hyaluronihappoa uutetaan bakteerisynteesin avulla esimerkiksi kukonheltasta tai lehmien silmistä. Eläinperäistä hyaluronihappoa on aikaisemmin käytetty paljon synteettisessä kosmetiikassa, mutta sen käyttö on onneksi koko ajan vähenemään päin.

Erittäin paljon suosiota kasvattaneessa luonnonkosmetiikassa ei kuitenkaan sallita synteettisesti valmistettua tai eläinperäistä hyaluronihappoa. Siksi kosmetiikan valmistuksessa suureen nousuun on lähtenyt kasviperäisistä aineista valmistetun hyaluronihapon käyttö. Kasviperäinen hyaluronihappo valmistetaan bakteerifermentaation avulla yleisimmin joko vehnästä tai juureksista. Kasvin käymisprosessin aikana kasvia fermentoidaan eli hapatetaan bakteerien kanssa, jonka jälkeen sitä puhdistetaan ja saostetaan. Prosessin aikana kasvista saadaan uutettua sen sisältämää hyaluronihappoa, jota voidaan käyttää luonnonkosmetiikan laadukkaana raaka- aineena.

HYALURONIHAPON KÄYTTÖ KOSMETIIKASSA

Hyaluronihapon luonnollinen tuotanto kudoksissa alkaa vähentyä jo noin 25-30 ikävuosien aikana. Tästä syystä ihossa alkaa näkyä hyaluronihapon vähentymisestä johtuvia muutoksia, kuten ihon kosteuspitoisuuden alenemista, ihon kuivumista ja täyteläisyyden menetystä. Ihoon alkaa tulla pieniä kosteudenpuutteesta johtuvia pintajuonteita, esimerkiksi silmienympärysalueelle. Iän lisääntyessä muutokset alkavat näkyä entistä selkeämmin. Tätä ihon ikääntymisen prosessia voidaan hidastaa ja hoitaa juurikin hyaluronihappoa sisältävillä kosmeettisilla valmisteilla.

Hyaluronihappo on hyvin suosittu raaka-aine nykypäivänä monissa eri ihonhoitotuotteissa, kuten voiteissa, seerumeissa ja naamioissa. Hyaluronihappo kosmetiikassa on erinomainen kosteuden tuoja sekä kosteuden ylläpitäjä sen uniikin vedensitomiskykynsä ansiosta. Ihoon ulkoapäin tuotu hyaluronihappo tasoittaa välittömästä karheaa ja kuivaa ihoa, saaden sen näyttämään ja tuntumaan tasaisemmalta. Hyaluronihappo myös edistää muiden aktiiviaineiden kulkeutumista ihoon. Luonnollisuutensa takia se on hyvin siedetty kosmetiikan raaka-aine, eikä juurikaan aiheuta allergisia- tai herkkyysreaktioita.

Erona kudoksessa luonnollisesti valmistuvalla hyaluronihapolla ja kosmetiikasta saatavalla hyaluronihapolla on sen sijainti ihossa. Luonnollisesti hyaluronihappoa valmistuu dermiksessä, kun taas kosmetiikan kautta saatu hyaluronihappo jää epidermiksen kerroksiin. Kosmetiikasta saatava hyaluronihappo ei siis pysty tuomaan iholle erityisen suurta täyteläisyyttä, sillä kosmetiikan hyaluronihappo ei pääse imeytymään dermikseen asti. Ihon täyteläisyyden hoitoon hyaluronihappoa käytetään injektiohoidoissa, eli täyteainehoidoissa, jolloin hyaluronihappo injektoidaan suoraan dermikseen.

Kosmetiikan hyaluronihapolla ihoa saadaan kuitenkin kosteutettua erityisen hyvin ja sitä kautta saadaan myös ihon kuivuudesta johtuvia pintajuonteita tasoitettua. Hyvin kosteutettu iho näyttää kuulaalta, kimmoisalta ja terveeltä. Hyaluronihappo pitoisia tuotteita suositaan niin nuoren ihon kosteuttavissa hoidossa, kuin ikääntyvän ihon anti-age hoidoissakin.

Yleisestä kutsumanimestään huolimatta hyaluronihappo ei ole oikeasti happoa. Sen luonnollinen pH arvo on kevyesti neutraalin alapuolella, samalla tasolla, kuin millä terveen ihon pH:nkin pitäisi pysyä. Liian happamissa tai liian emäksissä olosuhteissa hyaluronihappo lakkaa toimimasta itselleen ominaisella tavalla. Hyaluronihappoa voidaan siis sisällyttää oikeastaan kaikkeen muuhun kosmetiikkaan, paitsi paljon happoa sisältäviin kosmetiikkatuotteisiin. Esimerkiksi ihon happokuorintatuotteissa hyaluronihapolla ei olisi mahdollisuutta toimia itselleen ominaisella tavallaan.

Monipuolisten valmistustapojen ansiosta hyaluronihappoa voidaan käyttää synteettisen kosmetiikan lisäksi myös luonnonkosmetiikassa. Aineen valmistustavalla ei ole merkitystä aineen toimintatapoihin, vain molekyylikoko merkkaa miten hyaluronihapolla on mahdollisuuksia toimia ihonpinnalla tai ihossa.

HYALURONIHAPON ERI MOLEKYYLIKOOT JA SEN VAIKUTUS IHOON IMEYTYMISEEN

Hyaluronihappo on luonnollisesti molekyylikooltaan todella suuri molekyyli, mikä tuottaa ongelmaa sen imeytymismahdollisuuksissa. Hyaluronihappoa käytetään usein kosmetiikassa sen luonnollisessa muodossaan, mutta sitä voidaan käyttää myös hieman arvokkaampana, pienempi molekyylimassaisena johdannaisena. Sillä, mitä hyaluronihapon muotoa kosmeettisessa valmisteessa käytetään, on suuri merkitys tuotteen vaikuttavuuteen ja sen tehokkuuteen.

Korkeamolekyylimassainen hyaluronihappo vaikuttaa ainoastaan ihon pinnalla. Sen tehtävä ihon pinnalla on muodostaa kosteuden poistumista hidastava kevyt kalvomainen pinta. Muodostunut kalvo auttaa ihoa säilyttämään sen luonnollisen kosteuspitoisuutensa ja antaa hetkellisesti iholle pehmeän, sileän ja kosteutetun tunteen. Korkeamolekyylimassainen hyaluronihappo ei kuitenkaan imeydy ihon pinnalta syvemmälle ihokerroksiin korjaamaan kuivuudesta johtuvaa ongelmaa.

Korkeamolekyylimassainen hyaluronihappo on hyvä raaka-aine esimerkiksi huulikiilloissa tai ihon suojavoiteissa, kuten pakkasvoiteissa. Myös herkistynyt ja vaurioitunut iho kaipaa hyaluronihapon antaman kevyen kalvon kosteuttavaa ja ihoa suojaavaa vaikutusta. Korkeamolekyylimassainen hyaluronihappo antaa myös välitöntä vaikutusta kuivuuden aiheuttamaan kiristyksen tunteeseen.

Molekyylimassaltaan keskikokoinen hyaluronihappo kykenee läpisemään ihon ylimmän kerroksen, eli sarveissolukerroksen. Näin hyaluronihappomolekyylit pääsevät vuorovaikutukseen epidermiksen elävien solujen kanssa, lisäten epidermiksen kosteuspitoisuutta sen ylimmissä kerroksissa. Tällöin hyaluronihappo kykenee myös vuorovaikuttamaan ihon pinnan reseptoreiden sekä glykoproteiini- ja proteoglyeenimolekyylien kanssa, ehkäisten kosteuden haihtumista iholta suurimolekyylistä hyaluronihappoa tehokkaammin. Molekyylimassaltaan keskikokoisen hyaluronihapon tehtävänä on tuoda iholle sen tarvitsema määrä kosteutta nestetasapainon ja terveen ihon ylläpitämiseksi.

Matalamolekyylimassaisella hyaluronihapolla on taas oikeanlaisissa olosuhteissa entistä paremmat mahdollisuudet päästä imeytymään epidermiksen syvimpiin kerroksiin. Imeytyessään epidermiksen syvimpiin kerroksiin, jopa tyvisolukerrokseen asti, se kykenee soluväliaineen avulla vuorovaikuttamaan ihonalaiskudoksessa olevien kollageeni ja elastiinisäikeiden kanssa parantaen ihon tukirakennetta ja sen toimintaa. Tällöin hyaluronihappo pääsee myös kosteuttamaan ihoa syvemmältä ja hieman pidempivaikutteisemmin. Pienimolekyylinen hyaluronihappo myös tasoittaa väliaikaisesti ihon pinnan juonteita sekä antaa iholle kevyttä täytettä saaden ihon näyttämään sileämmältä.

Joskus myös nanoteknologiaa hyödynnetään hyaluronihapon käytössä kosmeettisissa valmisteissa. Nanoteknologia on monipuolinen tieteenala, joka hyödyntää erilaisten materiaalien monimutkaisia ja merkittäviä toimintatapoja nanomittakaavassa, tarkoituksenaan parantaa materiaalien ominaisuuksia. Nanomateriaaleja käytetään kosmetiikassa usein parantamaan tuotteiden tehovaikutuksia ja niiden imeytyvyyttä. Nanomateriaalien stabiilius tekee kuljetettavista aineista tehokkaampia ja pidempivaikutteisempia.

Nanokokoisella hyaluronihapolla voisi olla mahdollisuus läpäistä epidermis ja päästä dermikseen asti vaikuttamaan ihon luonnollisen hyaluronihapon tueksi pidempivaikutteisesti. Tutkimusdata nanoteknologian turvallisuudesta kosmetiikassa ei kuitenkaan ole vielä täysin valmis, sillä saavutetuissa tuloksissa on ristiriitoja. Huolena on nanopartikkelien kulkeutuminen verenkierron kautta ihmiskehoon. Nykykäsityksen mukaan verenkiertoon pääsyn riski olisi vähäistä, mutta erilaiset ihotyypit ja ihon kunto vaikuttavat oleellisesti asiaan. Tästä syystä nanokokoista hyaluronihappoa ei ole vielä laajalti otettu käyttöön kosmetiikassa.

Erilaisten vaikutusten takia kosmetiikkatuotteessa voidaan käyttää myös useampaa eri hyaluronihapon muotoa. Tuotteeseen voidaan esimerkiksi lisätä matalamolekyylimassaista hyaluronihappoa kohottamaan ihon sisäistä kosteuspitoisuutta pidempivaikutteisesti sekä korkeamolekyylistä hyaluronihappoa antamaan välitöntä helpotusta ihon kuivuudesta johtuvaan ihon arkuuteen ja kiristykseen.

HYALURONIHAPON ESIINTYMINEN INCI -LUETTELOSSA

Hyaluronihappo voi esiintyä kosmeettisen valmisteen INCI -luettelossa usealla eri nimellä, riippuen tuotteessa käytetystä hyaluronihapon muodosta, eli sen molekyylimassan koosta.

Normaalissa, luonnollisessa muodossa käytettynä hyaluronihapon tunnistaa INCI -luettelosta nimellä HYALURONIC ACID. Tällöin raaka-aine on korkeamolekyylimassainen, eli sen vaikutus jää epidermiksen pinnalle, eikä sillä ole mahdollisuutta imeytyä epidermiksen ylimmän kerroksen eli sarveissolukerroksen läpi.

Hieman alempimolekyylimassaiset muodot esiintyvät INCI -luettelossa nimillä SODIUM HYALURONATE (hyaluronihapon suolajohdannainen), POTASSIUM HYALURONATE (hyaluronihapon suolajohdannainen), tai HYDROLYZED HYALURONIC ACID (hyaluronihapon pilkottu johdannainen). Nämä pystyvät kokonsa puolesta imeytymään sarveissolukerroksen läpi epidermiksen muihin pintakerroksiin paremmin ja siten viemään ihoon kosteutta antaen iholle hieman pidempivaikutteisemman kosteudentunteen.

Ristisidottu, kaikista pysyvin ja syvimmälle imeytyvä hyaluronihapon muoto näkyy INCI -luettelossa nimellä SODIUM HYALURONATE CROSSPOLYMER. Tällä muodolla on parhaimmat mahdollisuudet imeytyä epidermiksen syvimpiin kerroksiin tuoden iholle pidempiaikaista kosteutusta ja täyteläisyyttä.

Mikäli tuotteessa on käytetty nanokokoista hyaluronihappoa, on lain mukaan käytetyn aineen muodon perään kirjoitettava vielä ”(nano)”. Eli esimerkiksi SODIUM HYALURONATE (nano).

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ LIITTYEN HYALURONIHAPPOON KOSMETIIKASSA

Ja tähän loppuun vielä tiivistetysti muutamia jo tekstissä läpi käytyjä tärkeitä pointteja hyaluronihappopitoisista kosmetiikkatuotteista.

Millaiselle iholle hyaluronihappoiset tuotteet sopivat?

Hyaluronihappopitoiset kosmetiikkatuotteet sopivat kaikille ihotyypeille. Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa ja auttaa ihoa säilyttämään kosteutta myös pidempiaikaisesti. Käytetystä molekyylikoosta riippuen hyaluronihappotuotteet antavat moninaisia hoitovaikutuksia niin nuorelle, kuin ikääntyvällekin iholle. Hyaluronihappo ei ole ihoa tukkiva, eikä ihoa rasvoittava aine, joten sen käyttöä suositellaan myös rasvaiselle ja sekaiholle ihon päivittäiseen kosteutukseen.

Luonnollisuutensa ansiosta hyaluronihappo on myös turvallinen ja hyvin siedetty raaka-aine kosmetiikassa, eikä juurikaan aiheuta allergisia- tai herkkyysreaktioita. Hyaluronihappopitoiset tuotteet sopivat siis usein myös herkälle iholle, riippuen tietysti mitä muita raaka-aineita tuotteessa on käytetty.

Eli on sinulla sitten normaali, kuiva, rasvainen, ikääntyvä tai herkkä iho – tulet ihastumaan hyaluronihapon antamaan kosteuden, raikkauden ja heleyden tunteeseen. Ei ole ihme, että hyaluronihappo on niin suosittu raaka-aine ihonhoidossa!

Miksi hyaluronihappopitoisia kosmetiikkatuotteita tulisi käyttää?

Ihon ikääntyessä hyaluronihapon luonnollinen tuotanto ihokudoksessa vähentyy ja tuotettujen hyaluronihappomolekyylien rakenne heikentyy. Tämä ihon ikääntymisen muutos alkaa usein jo 25-30 vuoden iässä. Luonnollisen hyaluronihapon vähenemisen johdosta ihon kyky sitoa ja säilyttää kosteutta heikkenee.

Kun päivittäiseen ihonhoitorutiiniin otetaan käyttöön hyaluronihappopitoisia tuotteita, jotka antavat iholle ulkoisesti tätä uniikkia kosteudentuojaa ja sitojaa, iho saa kaipaamaansa kosteutta. Hyaluronihappopitoiset tuotteet auttavat lisäämään ja säilyttämään ihon kosteuspitoisuutta ihon pintakerroksissa tehokkaasti. Rakenteensa avulla se antaa iholle pientä täyttöä, silottaen ihon kuivuudesta johtuvia pintajuonteita ja ehkäisten ihon ennenaikaista ikääntymistä. Hyaluronihappopitoiset tuotteet antavat iholle sileän ja kuulaan pinnan sekä kauniin ja terveen hehkun.

Kuten kaikkien kosmeettisten tuotteiden, myös hyaluronihappoa sisältävien tuotteiden vaikutus on kuitenkin aina väliaikainen. Päivittäisen ihorasituksen ja ulkoisten haittavaikutusten lisäksi iho myös luonnollisestikin pilkkoo hyaluronihappoa nopeaan tahtiin. Kosteustasapainon ylläpitämiseksi hyaluronihappopitoisia tuotteita tulee käyttää säännöllisesti osana päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Onko hyaluronihapolla haittavaikutuksia kosmetiikassa?

Hyaluronihapolla ei ole tutkittu olevan mitään haittavaikutuksia kosmeettisessa käytössä. Tutkimuksia on tehty todella paljon laaja-alaisesti ja perusteellisesti ja hyaluronihappoa pidetään erittäin turvallisena raaka-aineena.

Koska ihmisen kehossa luonnollisestikin esiintyy hyaluronihappoa, on myös kehoon ulkoapäin tuotu hyaluronihappo hyvin siedettyä, eikä yleensä aiheuta ihoreaktioita. Hyaluronihappoa ei myöskään voi koskaan saada niin sanotusti liikaa. Hyaluronihappotuotteet ovat turvallisia käyttää myös raskaus- ja imetysaikana.

MEIDÄN SUOSIKKI HYALURONIHAPPOPITOISET TUOTTEET TOP 4:

Hyaluronihappoa sisältävistä tuotteista ehdottomasti parhaimmat ovat seerumeita! Seerumeihin saadaan koostumuksensa puolesta sisällytettyä korkea pitoisuus aktiiviaineita, mikä takaa tuotteen maksimaalisen tehokkuuden. Seerumit levitetään aina puhtaalle ja hiukan kosteahkolle iholle heti puhdistuksen jälkeen, minkä takia seerumin imeytymismahdollisuudet ovat erityisen hyvät. Lisäksi seerumin päälle levitetty voide tehostaa seerumin aktiiviaineiden imeytymistä.

Myös hyaluronihappoa sisältävät voiteet ja naamiot ovat tärkeä boosti ihon kosteuspitoisuuden lisäämiseksi. Naamion käyttö noin 1-2 kertaa viikossa tehostaa huimasti ihon kosteutusta ja terveen ihon ylläpitoa.

Seuraavat tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita ja laadukkaita tuotteita ja niissä kaikissa on käytetty hyaluronihappoa suurina pitoisuuksina. Molemmissa tuotesarjoissa käytetään ekologisesti luonnon omista raaka-aineista valmistettua hyaluronihappoa.

1. Esse Probiotic - Hyaluronic Serum Probioottinen hyaluronihappo seerumi.

Kosteusköyhälle iholle ja ihon ensimmäisiin

ikääntymismuutoksiin suunnitellun tehoseerumin säännöllisen käytön avulla ihon luonnollinen

kosteustasapaino paranee ja kuivuudesta johtuvat pienet juonteet ja rypyt vähenevät. Tuotteen

sisältämä kosteuttava hyaluronihappo on natriumhyaluronaatti -suolajohdannasta, mikä

maksimoi sen imeytymismahdollisuudet ihoon. Koostumukseltaan tuote on kevyt ja nopeasti

imeytyvä.

2. Esse Probiotic - Ageless Serum

Probioottinen ihon kiinteytykseen ja kohotukseen kehitetty tehoseerumi. Tuote on erityisesti suunnattu aikuiselle ikääntyneelle iholle, joka on menettänyt kimmoisuuttaan ja jossa on näkyviä juonteita. Ageless Serum sisältää poikkeuksellisen korkean määrän tehokkaasti ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. Tuotteen laadukkaat raaka-aineet parantavat ihon suojabarriäärin toimintaa, kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja silottaa ihoa estäen juonteiden ja ryppyjen muodostumista pitkäaikaisesti. Tehokkaat aktiivi-aineet suojaavat ihon omaa kollageeni ja elastiinisynteesiä ja siten lisäävät ihon kiinteyttä ja joustavuutta.

3 iS Clinical – Hydra-Cool Serum

Kevyt geelimäinen hoitoseerumi päivittäiseen ihon hoitoon. Tuote sopii kaikille ihotyypeille,

erinomaisesti myös rasvaiselle ja akneiholle sekä vahingoittuneelle ja palaneelle iholle. Tuote

levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti kosteuttaen ja virkistäen ihoa. Rahoittaa kuivaa, ärtynyttä ja

auringossa palanutta ihoa. Hydra-Cool Serum -tuotteessa on jopa 25% luonnon omaa tehokasta

kosteuttajaa hyaluronihappoa. Kasviperäinen hyaluronihappo yhdistettynä tehokkaisiin

antioksidantteihin, joilla on ihoärsytystä, mikrobeja ja bakteereita vastaan taistelevia

ominaisuuksia tarjoaa täydellisen hoitotuotteen lievän aknen hoitoon.

4. iS Clinical - Hydra-Intensive Cooling Masque

Hydra Intensive Cooling Masque on kevyt ja ylellinen ihoa viilentävä geelinaamio, joka virkistää,

elvyttää ja kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Aloe Verasta, vihreästä teestä sekä ruusunmarjasta saatavat tehokkaat antioksidantit yhdistyvät luonnon omaan tehokkaimpaan kosteuttajaan

hyaluronihappoon, saaden aikaan ammattitason hoitotuotteen, joka välittömästi saa ihon

tuntumaan raikkaalta, hehkuvalta ja kosteutetulta.

Mikäli sinua jäi vielä joku asia mietityttämään hyaluronihaposta tai sen käytöstä kosmetiikassa, laitathan minulle kommenttia tulemaan. Vastailen mielelläni juuri sinua askarruttaviin lisäkysymyksiin.

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ilmaisen ihokonsultaation merkeissä, jossa voimme katsoa juuri sinun ihosi tilanteen sekä ihosi tämänhetkiset tarpeet. Annamme sinulle tukea ihon hoitoon ja yksilöllisemmät, sinun ihollesi sopivat tuotesuositukset laadukkaasta tuotevalikoimastamme.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua

tuotteet

Tunne ihosi - blogissa haluamme johdattaa, inspiroida sekä herättää keskustelua arvostamaan enemmän omaa aikaa, kauneutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

AaKoo LAB