KUINKA VALITA OIKEAT IHONHOITOTUOTTEET?

Mistä tiedämme mitä iho tarvitsee? Mitkä ovat tyypillisimmät ihotyypit ja niiden haasteet? Miten valita näihin tilanteisiin soveltuvia tuotteita, jotta ihonhoito olisi tuloksellista?

MEILTÄ LÖYDÄT TÄLLÄ HETKELLÄ KAKSI TUOTESARJAA TULOKSELLISEEN IHONHOITOON - IS CLINICAL BY INNOVATIVE SKINCARE SEKÄ ESSE PROBIOTIC SKINCARE. TOTEUTAMME MYÖS HOIDOT KYSEISILLÄ TUOTESARJOILLA.

ISCLINICAL

iS Clinical on medikaalinen ihonhoitosarja USA:sta. Tuotteissa käytetään puhtaimpia farmaseuttisen tason kasvipohjaisia raaka-aineita ja valmistusprosessit ovat tarkoin valvottuja.

ESSE PROBIOTIC SKINCARE

Esse Probiotic on Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa Etelä-Afrikasta. Nimensä mukaisesti Essen teho perustuu probiootteihin sekä prebiootteihin, joilla pyritään tukemaan ihon normaalia toimintaa.

Molemmat sarjamme ovat täysin parabeenittomia eivätkä ne sisällä synteettisiä hajusteita. Sarjoja ei myöskään ole testattu eläinkokein ja niitä on tuotettu eettisesti ympäristön, työntekijöiden ja kuluttajan kannalta.

MITÄ KANNATTAA OTTAA HUOMIOON IHONHOITOTUOTTEIDEN VALINNASSA?

  • Oman ihon ominaisuudet (ihotyyppi)
  • Oman ihon tämän hetkinen tilanne
  • Omat allergiat
  • Mahdolliset yliherkkyydet (esim. tuoksuyliherkkyys)
  • Ovatko tuotteet eettisesti tuotettuja ja onko kestävä kehitys on otettu huomioon
  • Onko tuotteita testattu eläinkokein
  • Luonnonkosmetiikkaa ostettaessa kannattaa tarkistaa, että sille on myönnetty Ecocert-sertifikaatti, jolloin se on oikeasti luonnonkosmetiikkaa/luomua

MINKÄLAINEN IHO SINULLA ON?

Mietitkö mikä on oma ihotyyppisi ja mitkä tuotteet sille sopivat? Tässä postauksessa kerron ihotyypeistä sekä niille sopivasta hoidosta. Yleensä ihonhoitotuotteet kannattaa valita yhden tuotesarjan sisältä saadaksesi parhaimman tehon! Autamme aina mielellämme ihonhoitoon liittyvissä kysymyksissä!

IHOTYYPIT

NORMAALI IHO

Normaali iho on tasapainoinen eikä siinä ole suurempia haasteita. Yksittäisiä epäpuhtauksia esim. mustapäitä voi ilmetä. Tämän ihotyypin hoidossa keskitytään pitämään sen kunto tasapainoisena jatkossakin. Puhdistustuotteeksi voi valita vuodenajan mukaan joko hellävaraisen puhdistusgeelin tai puhdistusmaidon/voiteen. Puhdistustuotteen jälkeen yleensä suositellaan kasvo/hoitoveden käyttöä, joten tässä muutama sellainen myös. 

Ihonhoitorutiini aamulla:

1. Puhdistustuote ja/tai kasvovesi 2. Kasvoseerumi 3. Suojakertoimellinen päivävoide + silmänympärysvoide

Ihonhoitorutiini illalla:

1. Puhdistustuote ja kasvovesi 2. Kasvoseerumi 3. Kasvovoide + silmänympärysvoide

ERINOMAISIA PUHDISTUSTUOTTEITA OVAT ESIMERKIKSI:

Huolellisen puhdistuksen lisänä ihonhoitoon kuuluu päivittäinen kosteutus.

HYVIÄ TUOTTEITA NORMAALIN IHON KOSTEUTUKSEEN:

Suojakertoimen käyttö kannattaa muistaa päivisin jotta minimoidaan auringonhaittavaikutukset kuten pigmenttimuutokset ja ihon palaminen. Nykyään löytyy päivävoiteita joissa on suojakerroin valmiina.

TÄLLAISIA VOITEITA OVAT ESIMERKIKSI:

Päivittäisen hoidon lisäksi iho on hyvä kuoria ja kosteuttaa kasvonaamiolla viikottain

TÄLLAISIA KUORINTATUOTTEITA JA KASVONAAMIOTA OVAT ESIMERKIKSI:

"Tasapainoisen ihon ihonhoitoa voi tukea sisäisesti lisäämällä ravitsemukseen Omega 3 rasvahappojen lähteitä, kuten juoksevat öljyt sekä C -vitamiinin lähteitä, kuten sitrushedelmät"

KUIVA IHO

Kuiva iho on yleensä kiristävä pesun jälkeen, saattaa ilmestyä punoittavia karheita läikkiä, reagoi herkästi hankaukseen tms. koska kuivuus ärsyttää ihoa. Alempaa näet vielä eriteltynä kosteusköyhän sekä rasvaköyhän ihon tunnusmerkit. Tiesitkö että tämän ihotyypin hoitotuotteista löytyy usein hyaluronihappo, joka onkin erittäin hyvä raaka-aine säilyttämään ja lisäämään kosteutta ihossasi

Ihonhoitorutiini aamuisin:

1. Puhdistustuote ja/tai kasvovesi 2. Kasvoseerumi/Kasvo-öljy 3. Suojakertoimellinen päivävoide + silmänympärysvoide

Ihonhoitorutiini iltaisin:

1. Puhdistustuote ja kasvovesi 2. Kasvoseerumi/Kasvo-öljy 4. Kasvovoide + silmänympärysvoide

 

Puhdistustuotteiksi kannattaa valita kosteuttava puhdistusmaito/voide sekä rauhoittava kasvovesi

"Kuiva iho voi olla niin sanotusti kosteusköyhä tai rasvaköyhä. Kosteusköyhä iho kiristelee ja se saattaa näyttää elottomalta. Rasvaköyhä puolestaan taas on yleensä karhea, epätasainen ja hilseilevä.

KOSTEUSKÖYHÄLLE IHOLLE SUOSITAAN HOITOSEERUMIA JA KASVOVOIDETTA KUTEN:

RASVAKÖYHÄLLE IHOLLE SUOSITAAN KASVOÖLJYÄ KASVOVOITEEN KANSSA KUTEN: 

Kuivan ihon kuorintaan kannattaa valita hellävaraiset tuotteet, koska kuivuuden takia iho saattaa olla herkästi reagoiva tai ärsyyntyvä. Kuorintatuotteeksi sopii erinomaisesti Essen Microderm Exfoliator, jonka hellävaraiset mikrohiukkaset kuorivat ihon pinnan hellävaraisesti kirkkaaksi ja sileäksi. Naamioksi tämän jälkeen Essen Cream Mask rauhoittamaan ja pehmittämään ihoa.

SOPIVAT TUOTTEET KUIVAN IHON KUORINTAAN:

 

ONKO PROBIOOTEISSA IHON HOIDON TULEVAISUUS?

Videossa puhutaan englantia.

SEKAIHO

Sekaiho on erittäin yleinen ihotyyppi. Yleisin tunnusmerkki tälle ihotyypille on kasvojen keskialueen eli t-alueen kiiltely, mustapäät ja näppylät. Samalla ihossa voi olla herkkyyttä ja hilseilyä, yleensä poskien alueella. Myös couperosaa voi esiintyä erityisesti poskien alueella. Tämän ihon hoidossa kannattaa välttää voimakkaita alkoholia sisältäviä tuotteita koska ne voivat kuivattaa ihoa ennestään joka taas saa ihon tuottamaan talia enemmän. Muistathan myös suojata ihon auringolta, jotta epäpuhtauksista arpeutuminen, ihon palaminen ja pigmenttimuutokset saadaan minimoitua. Monissa suojakertoimellisissa päivävoiteissa on nykyään myös ihoa tasoittava sävy, joka toimii samalla kevyenä ehostuksena. Tälläinen on esimerkiksi alempana mainittu iS Clinical Eclipse SPF+ 50

Puhdistustuotteeksi valitaan kosteuttava puhdistusmaito/voide päivittäiseen käyttöön. Ihon rasvoittuessa voi 2-3 kertaa viikossa käyttää tasapainottavaa puhdistusgeeliä tukemaan ihon normaalia toimintaa ja vähentämään talineritystä

Ihonhoitorutiini aamulla:

1. Puhdistustuote ja/ tai kasvovesi 2. Kasvoseerumi 3. Suojakertoimellinen päivävoide + silmänympärysvoide

Ihonhoitorutiini illalla:

1. Puhdistustuote ja kasvovesi 2. Kasvoseerumi / Kasvo-öljy 3. Kasvovoide + silmänympärysvoide

NÄMÄ TUOTTEET OVAT ERINOMAISIA SEKAIHON PUHDISTAMISEEN:

Päivittäisen puhdistuksen lisäksi sekaiholle suositellaan kosteuttavaa, rauhoittavaa ja tasapainottavaa hoitoa ihonhoitotuotteiden avulla.

TÄSSÄ MUUTAMIA HYVIÄ ESIMERKKEJÄ:

Sekaihon voi kuoria viikottain, joka tasapainottaa sen toimintaa vähentäen kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia. Kuorinnan päätteeksi kosteutus tehokkaalla kasvonaamiolla, mikä taas auttaa palauttamaan ihon normaalia toimintaa. Esse Cream Mask ravitsee ihoa B- ja E- vitamiinien avulla, Esse Clay Mask syväpuhdistaa ihohuokosia kuivattamatta ihoa

SOPIVIA TUOTTEITA SEKAIHON KUORINTAAN:

HERKKÄ IHO

Herkkä iho ei varsinaisesti ole yksi ihotyypeistä vaan jokainen iho voi välillä olla herkkä. Herkässä ihossa voi olla punoittavia läikkiä, punastumistaipumusta tai couperosaa. Yleensä tällöin ihon oma suojamuuri on hetkellisesti alentunut ja iho on haavoittuvassa tilassa ja tarvitsee suojaa. Auringolta ja muilta ulkoisilta rasituksilta kuten pakkaselta suojaaminen on erittäin tärkeää.

Ihonhoitorutiini aamulla:

1. Puhdistustuote ja/tai kasvovesi 2. Kasvoseerumi / Kasvo-öljy 3. Suojakertoimellinen päivövoide + silmänympärysvoide

Ihonhoitorutiini illalla: 

1. Puhdistustuote ja kasvovesi 2. Kasvoseerumi / Kasvo-öljy 3. Kasvovoide + silmänympärysvoide

ESSE SENSITIVE -LINJAN TUOTTEET OVAT TARKOITETTU HERKÄN IHON VAHVISTAMISEEN:

HERKÄLLE IHOLLE NAAMIOKSI SOPII:

"Pyri saamaan vettä vähintään 1,5 L päivässä. Voit myös kokeilla lisätä Omega 3 -rasvahappojen lähteitä, kuten kalaa, pähkinöitä ja juoksevia öljyjä oman ravitsemukseen herkän ihon ihonhoidon tueksi

AKNE IHO

Akneiho on yleensä nuoren iholla esiintyvä tulehduksellinen tila, jossa ilmenee komedoja ja näppyjä sekä arpeutumista. Suosittelemme ihon hellävaraista hoitoa kotona sitä suojaavilla tuotteilla, välttämään liian kuivattavia ja peseviä tuotteita. Suosi myös rakeetonta entsymaattista kuorintaa, jotta tulehdus ei pääse leviämään.

Muista erityisesti aurinkosuoja, jotta epäpuhtauksista ja näpyistä ei synny arpeutumia

Esse Sensitive- linjan tuotteilla on saatu merkittäviä tuloksia aknen hoidossa, joten kannustan kokeilemaan niitä. Sensitive tuotteita käytettäessä suosittelen käyttämään vain niitä, jotta teho probioottien osalta on maksimaalinen.

Ihonhoitorutiini aamulla: 

1. Puhdistustuote ja/tai kasvovesi 2. Suojakertoimellinen kasvovoide

Ihonhoitorutiini illalla:

1. Puhdistustuote ja kasvovesi 2. Kasvovoide

SENSITIVE -LINJAN TUOTTEITA NUORELLE

"Pyri saamaan vähintään 1,5 L vettä päivässä. Kokeile myös lisätä ravitsemukseen laadukkaita probiootteja tukemaan akneihon ihonhoitoa"

HORMONAALINEN AKNE

Hormonaalinen akne voi puhjeta aikuisiällä. Sen voi laukaista esimerkiksi stressi tai nopeat ja suuret muutokset elämässä. Myös raskaus tai hormonaaliset ehkäisyt saattavat aiheuttaa aikuisiällä aknen esiintymistä. Tyypillisesti se esiintyy leuan ja kaulan alueella. Siinä esiintyy yleensä muutamia komedoja, kipeitä isoja tulehtuneita näppyjä, öljyisyyttä mutta myös ihon kiristelyä. Toisinaan akne voi olla erittäin kivulias ja vaikeahoitoinen, mutta oikeanlaisella hoidolla voidaan saada mainioita hoitotuloksia.

Kotihoidossa suositellaan välttämään liian peseviä, hankaavia, kuorivia tuotteita. Suosi rakeetonta entsymaattista kuorintaa tulehtuneille alueille, jotta tulehdus ei leviä.

Muista erityisesti käyttää aurinkosuojaa jotta epäpuhtauksista / tulehtuneista näpyistä ei synny arpeutumia. Iho tarvitsee myös muutenkin suojaa palamisen ja pigmenttimuutosten ehkäisyyn

Ihonhoitorutiini aamulla:

1. Puhdistustuote ja/tai kasvovesi 2. Kasvo-öljy 3. Suojakertoimellinen päivävoide + silmänympärysvoide

Ihonhoitorutiini illalla:

1. Puhdistustuote ja kasvovesi 2. Kasvo-öljy 3. Kasvovoide + silmänympärysvoide

SOPIVIA TUOTTEITA HORMONAALISEN AKNEN TULOKSELLISEEN HOITOON:

HYVIÄ ESIMERKKEJÄ MYÖSKIN HORMONAALISEN AKNEN HOITOON SOPIVISTA ESSE -SENSITIVE TUOTTEISTA LÖYDÄT EDELLÄ MAINITTUNA KTS. AKNEIHON HOITO.  

"Voit kokeilla jättää hieman maitotuotteita tai viljoja vähemmälle ruokavaliosta. Myös valkoisen sokerin vähentäminen on kokeilemisen arvoinen vinkki. Muista juoda riittävästi vettä, vähintään 1,5 L päivässä sekä testaa voisitko saada hyötyä ottamalla mukaan ravitsemukseen laadukkaan probioottivalmisteen"

Huom! Mikäli kokeilet muuttaa ravitsemusta tilapäisesti korvaa maitoa muilla kalsiumin lähteillä ja lisää pitkäketjuisia ja kuitupitoisia hiilihydraatin lähteitä ravitsemukseen tutustumalla mm. gluteenittomaan ruokavalioon. Pitkäaikaisissa ravitsemukseen liittyvissä muutoksissa suosittelemme ensisijaisesti kääntymään ravitsemusterapeutin puoleen, jotta ravitsemus saadaan pysymään laadukkaana ja sisällöltään riittävän monipuolisena.

RASVAINEN IHO

Rasvaisessa ihossa talineritys on runsaampaa, jonka vuoksi iho kiiltelee ja tuntuu öljyiseltä. Iho saattaa myös paksuuntua. Ihossa voi ilmetä myös epäpuhtauksia kuten komedoja ja muita tukkeumia. Oletko myös huomannut, että meikki ei tahdo pysyä päivän mittaan paikallaan?Rasvaisen ihon kotihoidossa suositaan myöskin ihon oman suojavaipan varjelemista.

Vaikka monesti tekisi varmasti mieli pestä ihoa mahdollisimman pesevillä tuotteilla, se ei välttämättä ole järkevää. Ihoa kuivattavat, liiallisesti hankaavat pesuaineet voivat viedä ihon luonnollista suojavaippaa pois, joka taas voi saada ihon rasvoittumaan enemmän kun se alkaa puolustautua pesua vastaan. 

Ihonhoitorutiini aamulla:

1. Puhdistustuote ja/tai kasvovesi 2. Kasvoseerumi 3. Suojakertoimellinen päivävoide + silmänympärysvoide

Ihonhoitorutiini illalla:

1. Puhdistustuote ja kasvovesi 2. Kasvoseerumi 3. Kasvovoide + silmänympärysvoide

PÄIVITTÄINEN IHONPUHDISTUS ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ RASVAISELLE IHOLLE SOPIVILLA TUOTTEILLA:

SUOSITTELEN ERITYISESTI SEURAAVIA TUOTTEITA RASVAISEN IHON KOSTEUTUKSEEN JA SUOJAAMISEEN:

IKÄÄNTYVÄ IHO

Ikääntyvä iho tarvitsee osakseen hellävaraista mutta tehokasta hoitoa. Antioksidantit ovat suuressa osassa ikääntyvän ihon hoidossa. Niitä ovat ihonhoitotuotteissa esimerkiksi C ja E- vitamiinit. Antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta joita syntyy mm. ilmansaasteista sekä auringon UV-säteilyn vaikutuksesta. Aurinkosuojan käyttäminen on erittäin tärkeää, koska auringon haittavaikutukset voivat vanhentaa ihoa ennestään. Muistathan suojata myös kaulan ja decolteen ihon. Ihossa voi olla jo juonteita, ohentumista, pigmentaatiota, ryppyjä ja kimmoisuuden häviämistä. Esse plus- linja sekä iS Clinical Youth-linja ovat erittäin tehokkaita ikääntyvän ihon hoidossa. Ne ovat tehty vahvistamaan ihon omaa suojamekanismia sekä hidastamaan ennen aikaisia ikääntymisen merkkejä mutta myös kiinteyttämään, tasoittamaan sekä korjaamaan värivirheitä.

Ihonhoitorutiini aamulla:

1. Puhdistustuote ja/tai kasvovesi 2. Kasvoseerumi 3. Suojakertoimellinen päivävoide + silmänympärysvoide

Ihonhoitorutiini illalla:

1. Puhdistustuote ja kasvovesi 2. Kasvoseerumi 3. Kasvovoide + silmänympärysvoide

KOTIHOIDOSSA HOITAVAT, IHONTOIMINTOJA ERITYISESTI AKTIVOIVAT TUOTTEET:

 

KIRJOITUKSEEN LIITTYVIÄ TUOTTEITA

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua

tuotteet

Tunne ihosi - blogissa haluamme johdattaa, inspiroida sekä herättää keskustelua arvostamaan enemmän omaa aikaa, kauneutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

AaKoo LAB